Tehnologija


Kako bi se omogućila široka raznolikost programa lojalnosti za primjenu u različitim tržišnim segmentima, sustav podržava različite tipove kartica lojalnosti. Parametrizacijom pojedinih kartica i programa, dodatno se mogu diverzificirati programi lojalnosti prema poslovnim zahtijevima svakog trgovca.

Prema vašim potrebama ćemo upotrijebiti odgovarajuće tehnologije, kao što su barcode, QR code, magnetska traka, čip kartice, beskontaktne kartice raznih standarda i suvremene virtualne kartice.

Beskontaktno

Beskontaktne kartice spadaju u grupu pametnih kartica koje ne zahtijevaju fizički kontakt s čitačem već se komunikacija između kartice i čitača odvija radio signalom takozvanim NFC. Ovisno o vašim potrebama, možete izabrati tehnologiju Mifare koja omogućuje upisivanje i čitanje podataka u beskontaktni čip ili RFID EM odnosno UHF koje dopuštaju samo čitanje podataka. Ako trebate veći domet vaš izbor bi trebao biti UHF čip.

Čip

Kada se govori o pametnim karticama (smart karticama) obično se misli na čip kartice koje u sebi imaju mikroprocesor te mogu memorirati podatke, ali i obavljati različite obrade podataka kao što su autentifikacija, kriptiranje podataka, generiranje dinamičke lozinke, elektronički potpis i slično.

Smart kartice / čip kartice našle su primjenu u bankovnom sektoru kao platne kartice banaka i kartičnih kuća (EMV platne kartice) te kao identifikacijske i autentifikacijske kartice (PKI – Public Key Infrastructure) za prijavu na računala, mrežne resurse (VPN), poslovne aplikacije i servise, internet bankarstvo, druge javne servise. U Hrvatskoj najbolji primjer upotrebe pametne kartice je nova eOI – elektronička osobna iskaznica.

Virtualna

Sve je veći broj banaka, kartičnih kuća koje izdaju virtualne platne kartice (u sklopu posebne aplikacije kao Revolut, ili unutar  virtualnog walleta kao što su Google Pay ili Apple Pay). Trend se proširio i na loyalty programe koji se sve češće baziraju na virtualnoj loyalty kartici kao dijelu mobilne aplikacije. Mobilna aplikacija služi za autentifikaciju klijenta no nudi i druge korisne mogućnosti kao što su popis transakcija, trenutno dostupne akcije, kuponi, virtualni katalozi i upravljanje profilom, a sve u svrhu poboljšanja korisničkog iskustva.

Magnetske

Iako ih često smatraju „starijom“ tehnologijom, magnetske kartice zbog jednostavnosti proizvodnje i niske cijene još uvijek zauzimaju veliki dio tržišta kartica. Odnedavno hibridne smart kartice (magnetska kartica plus čip) zbog povećane sigurnosti platnih transakcija istiskuju čiste magnetske kartice iz upotrebe u platnom sustavu. Ipak, one su i dalje vrlo popularne u loyalty i identifikacijskim rješenjima, kontroli pristupa, kao članske iskaznice i slično.

U skladu sa ISO/IEC 7816, podržane su tehnologije:

  • niske (LoCo)
  • visoke (HiCo)

QR code

QR Code kartice pružaju praktična, jednostavna i ekonomična rješenja za mnoge primjene - kao maloprodajne kartice, poklon bon kartice, putne karte, za praćenje paketa itd.

Kako se radi o kodovima koje je nemoguće dešifrirati ljudskim okom, jako su popularne kao metoda personalizacije. Široko su rasprostranjene i vrlo jednostavne za korištenje.

QR code se koristi u aplikacijama za mobilnu telefoniju, pri identifikaciji kod loyalty kartica, kao URL za dohvaćanje različitih web-adresa jednostavnim očitavanjem koda, u marketinškim akcijama u maloprodaji, kuponima za popuste, na ulaznicama za priredbe (kulturne, sportske), na posjetnicama itd.

  • 7089 kapacitet samo numeričkih znakova
  • 4296 kapacitet alfanumeričkih znakova

Barcode

Barcode kartice pružaju praktična, jednostavna i ekonomična rješenja za mnoge primjene - kao maloprodajne kartice, poklon bon kartice, putne karte, za praćenje paketa itd.

Kako se radi o kodovima koje je nemoguće dešifrirati ljudskim okom, jako su popularne kao metoda personalizacije. Široko su rasprostranjene i vrlo jednostavne za korištenje.

Dostupni su razni tipovi barcode, međutim ova tri standarda su najčešće korišteni:

  • EAN-13
  • EAN-8
  • EAN/UCC-128

PKI

U cilju podizanja razine sigurnosti, sve više davatelja usluga nudi mogućnost spremanja privatnog ključa na karticu umjesto u računalo. Uz odgovarajuće PKI kartice, osiguravamo i odgovarajuću aplikativnu podršku na klijentskoj strani te sustave i aplikativnu podršku za davatelje usluga, što uključuje generiranje, distribuciju i upravljanje klijentima, karticama, ključevima i certifikatima.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas

Nazovite 01 6402 005

Dostupni smo Pon-Pet 09-17h

Klikni za poziv

Ugovorite sastanak

Nalazimo se u Radnička cesta 177, Petrius Centar

10000 Zagreb

Klikni za kartu

Pošaljite poruku

Obratite nam se putem online obrasca

Veselimo se vašem upitu!

Klikni za obrazac